КУХНЯ

AUDI SPORT Нож KYOCERA с керамично острие - 17 см

219,00 лв.
  • Производител: KYOCERA
  • Кат. номер: Kyocera KP-170BK AUDI
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Audi Sport нож на главния готвач 

  • Ръчно изработено и заточено острие
  • Ултра-лек този  Audi Sport нож е изработен от високотехнологичен материал
  • С остриета от циркониева керамика
  • Запазва остротата си  за дълго време и подсигурява прецизно рязане
  • С уникална Audi Sport дизайн дръжка 
  • Дължина: 17 см
  • Материал: цирконий/ керамика
  • Цвят: черно
  • Производител: KYOCERA / Япония

 

Подробно описание

Остриетата на ножовете и приборите KYOCERA са произведени от специално създаден керамичен материал, съдържащ цирконий. В сравнение с конвенционалните ножове, изработени от стомана, ножовете KYOCERA имат революционни характеристики:

- те са по-твърди от всички съществуващи режещи инструменти, с изключение на диамантените

- материалът, от който са направени, е много по-лек от стоманата.

- те се износват много по-трудно и запазват остротата си значително по-дълго време, отколкото остриетата на други ножове и прибори от висок клас.

С керамичен нож всички видове храни се разрязват без усилие, а изключително гладката повърхност прави остриетата по-хигиенични и допринася за по-лесното им почистване.

Добре известно е, че керамиката е материал, който не корозира и е устойчив на киселини и основи, което допълнително удължава живота на ножовете и същевременно изключва вероятността за промяна вкуса на приготвяната храна.

Предимствата на ножовете и приборите от керамика не се изчерпват само с това – превъзходните им качества позволяват на техните щастливи собственици да ги почистват и мият и в съдомиялни машини. Разбира се, за работа с такъв тип ножове и прибори, както и за тяхната поддръжка, има изисквания и препоръки на производителя, които следва да се спазват.

Най-основното и важно изискване е остриетата да не се подлагат на огъване, а процесът на рязане да се осъществява върху дъска от дърво или пластмаса

Различията между остриетата от бяла и черна керамика:

Черното острие минава през допълнително изпичане, наречено "гореща изостатична преса" ("hot isostatic press"), следствие на което се получава по-голяма плътност между керамичните молекули и съответно по-твърдо острие - около 30% по-твърдо, в сравнение с белите.